Armoede-notitie De Dappere Dames 9 sept 2020

Wat weten we? Bijna vanaf de start van wat de coronacrisis is gaan heten hebben we vanuit het buurtgebouw Batavia dagelijks maaltijden versterkt aan gemiddeld zo͛n ϭϱϬ personen per dag. En dat zo͛n twee maanden lang. Naast de maaltijden delen we verse groente en fruit uit terwijl we voor een meer selecte groep ook voedselpakketten hebben samengesteld. Het grote aantal mensen dat dagelijks in de Tidorestraat in de rij staat heeft ons verrast en toch ook weer niet. We wisten dat er armoede was in onze buurt maar we wisten ook dat er veel schaamte was en dat men er niet makkelijk over praatte. Maar corona heeft dat allemaal veranderd. Want armoede lijkt nu niet meer een individuele schuld, maar iets waar je niets aan kunt doen. Het is een virus dat van ver komt en waardoor vele duizenden banen en baantjes opeens zijn verdwenen. Dat maakt het ook makkelijker om er voor uit te komen dat je wel enige steun kunt gebruiken.

Lees verder

Dit bericht is gepost in Beleid. Bookmark de link.